Qui som

Raó de ser

Neix el projecte PRO, amb l’objectiu d’apropar la formació professionalitzadora a tothom, joves, famílies, empreses i població en general.

Des de diverses entitats de la Garrotxa, l’any 2018 es va posar fil a l’agulla per a constituir un grup de treball per a promoure i prestigiar la formació professionalitzadora i l’ocupació a la comarca: administracions públiques, empreses, famílies, centres de formació i altres institucions relacionades amb la inserció laboral.

Aquestes inquietuds han resultat en el Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa (PRO), pretén reivindicar el paper d’una formació professionalitzadora de qualitat al servei d’una millor qualificació de la població i d’una major competitivitat de les empreses locals.

Objectius

1

Promoure i dignificar la formació professional al llarg de la vida per a aconseguir una població activa més qualificada i facilitar la inserció laboral.

2

Respondre a les necessitats de qualificació de la comarca i del teixit econòmic, desenvolupant una oferta formativa de qualitat i adaptada a les seves necessitats.

3

Generar les condicions per a l’atracció i la retenció del talent professional, basat en la innovació, que contribueixi al desenvolupament econòmic i social de la comarca.

4

Promoure l’ocupació de qualitat i el millor funcionament del mercat de treball local per reforçar la cohesió social.

5

Fomentar la mobilitat internacional dels joves per contribuir a l’adquisició d’una visió global i intercultural per fer front als grans reptes de l’època.

6

Contribuir a generar el consens necessari per a una col·laboració efectiva entre el sector públic i el privat i entre tots els actors socio-econòmics de la comarca.

Qui som i què pretenem

El Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’Ocupació de la Garrotxa el signen les entitats i les institucions públiques i privades més representatives de l’àmbit de la formació i l’ocupació de la comarca:

Administració

Ajuntament d’Olot, Consell comarcal de la Garrotxa, Dept. de Treball, afers socials i famílies Servei Ocupació de Catalunya, Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, Departament d’Educació, Serveis Territorials d’Educació a Girona.

Associacions empresarials i sindicals:

Alzamora Carton Packaging, SA, Enginyeria informàtica Olot, SL, La Fageda Fundació, Noel Alimentaria, Simon SA, Zoetis manufacturing research, sl, Turisme Garrotxa, Associació hostalatge Garrotxa, Associació Joves Empresaris Garrotxa, CCOO, Cercle Euram, Pimec, UGT.

Centres de formació / Altres:

Aula-format, CFA Garrotxa (Escola Adults), Escola d’Art d’Olot, Escola Idiomes Claude, Escola Pia Olot, Fundació Paco Puerto, IDFO, Institut Bosc de la Coma, Institut la Garrotxa, Institut Montsacopa, Integra, Kreas, Caritas Garrotxa, Fundació Impulsa.